Jörpa, tuo rinnakkais­todellisuuden Leonard Cohen

Üllar Jörberg on Sarjiksen jonkinasteinen kvasi-idoli. Ei välttämättä taiteellisten ansioiden vuoksi vaan (kuten eräs Viron-expatriaatti männävuosina kirjoitti) koska miehessä yhdistyvät Frederikin tyyli ja Tapani Kansan itsetunto. Tämänhetkinen kirjoittaja lisäisi vielä, että laulutyylin ja -saundin perusteella Jörpa voisi hyvin olla jonkinlainen rinnakkaisuniversumin versio Leonard Cohenista. Sellainen useassakin asiassa ei-niin-kohdalleen osunut Leonard Cohen. Jos ei muuta, jo herran viikset riittäisivät perusteeksi fanitukselle.

Huomaa varsinkin lantion liike. Åke Blomqvistkin kalpenisi, ehkä.

Vaikka Jörpa olisi helppo sivuuttaa hölmönä nettikuriositeettina, Sarjainnostuja ei aio toimia noin mauttomasti, vaan näkee herrassa hyvääkin. Jörpalla on nimittäin ihan aidosti aika rouhea saundi. Tsekkaa, jos et usko:

Aattelepa ite. Olisiko esimerkiksi Mamba, tuo suomalaisen musiikin murhenäytelmistä suurin, voitu välttää, jos Tero Vaaran sijaan orkesterin solistina olisikin rouhinut menemään Jörpa. Ihan tosi, aattele.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *