Biisiprojekti, osa 8 – Kukko ja käskytys

Sarjainnostuja ei äkkiseltään muista, milloin viimeksi kirjoitti biisiprojektin etenemisestä. Ehkä kolme viikkoa sitten? Tämä johtuu useammastakin tekijästä, mutta päällimmäisenä nousevat miespuoliset siipikarjan edustajat sekä niiden lähes tarunomainen uppiniskaisuus jonkun ulkopuolisen suostuttelemana toteutettavaa musiikillista itseilmaisua kohtaan. Kukko perkele.

Tilanteessa on myös oma, varsin herkullinen ironiansa. Norsunluutornistaan kyökkianalyysia paiskova Sarjainnostuja kuvittelee antavansa musiikillisen hahmon viiltävälle kritiikille nykypäivän urbaanin elämän hektisyyttä, kiirettä ja hitauden karttamista kohtaan, mutta… no, ei oikein ehdi. Kun töitä pitäisi tehdä, ja opiskellakin pitäisi ja perhettäkin olisi kiva välillä moikata. Lisäksi aikataulua täyttävät lasten harrastukset, omat harrastukset ja lopulta kaikelta tältä jäävä elintärkeä ns. ”oma aika”. Miten siis meni noin niinkuin omasta mielestä? Pata, kattila ja pari muuta.

spare time

(Myönnettäköön, että tämä ei ehkä ihan tarkkaan ottaen ole koko totuus;
tarkempiin syihin palataan myöhemmässä artikkelissa tarkemmin)

Tekopyhää eli ei, biisiprojekti jatkuu. Itse asiassa tilanteen tekopyhyyden voisi kääntää eduksi ja komeasti siepata voiton tappion kidasta. Mutta siitäkin lisää joskus myöhemmin. Nyt jatketaan sanoituksen takomista. Kertosäkeen raakile olikin jo olemassa, joten nyt säkeistöjen pariin. Koska se perkeleen kukko on tosiaan osoittautunut allergiseksi käskemiselle, Sarjiksen mielessä on vain yksi aiheeseen liittyvä aihio, ja se on ”uraohjus”. Vaikka termi ei ole omaelämäkerrallinen, se on hyvää ainesta sanoitukseen. Se ei varsinaisesti tuomitse, koska sillä on myös ehdottoman positiivinen merkityskenttänsä. Siis termin implikoima menestys.

Yksinään kielikuva ei kuitenkaan ole erityisen mielenkiintoinen, vaan se vaatii jonkin lisäelementin, mielellään kekseliään sellaisen:

Uraohjus mannertenvälinen

Noin. Kaksi sanaa valmiina. Tästä mieli- ja kielikuvasta Sarjis pitää. Sanapari implikoi maailmanlaajuista menestyvää uraa sekä kyseisellä uralla kiitävää ohjusta, mutta samalla herättää mielikuvia äärimmäisen tehokkuuden potentiaalisesti tekemistä tuhoista. Jee. Hyvä on tämä.

Hmm. Voisiko samaa konfliktitematiikkaa ujuttaa koko tekstiin? Hmmmmm.

2 kommenttia artikkeliin ”Biisiprojekti, osa 8 – Kukko ja käskytys

    1. Odottaminen on hyvä, kunhan ei pidätä hengitystä odottaessa. Sarjiksen mieli prosessoi näitä juttuja ihan vaan muutaman ylimääräisen mutkan ja analyysikierroksen kautta, mutta kyllä ne sieltä aina lopulta uloskin tulevat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *