Pakolaiskriisi ja GG Caravanin ajankohtaisuus

Ymmärrettävistä syistä muukalaisviha on ollut Sarjainnostujan ajatuksissa viime aikoina enemmän kuin olisi toivottavaa. Koska taide on hyvä väline tärkeiden asioiden esille nostamiseen, Sarjis aikoo nyt käyttää taidetta tärkeän asian esille nostamisen välineenä. GG Caravan on suomalainen projektiorkesteri, joka perustettiin suvaitsevaisuuskampanjan tueksi ja joka äänitti kokonaisen samannimisen albumin romanimusiikin vivahteilla maustettua rap-kamaa. Porukan kärkisolisteina toimivat Paleface, Tommy Lindgren, Redrama ja Brandon, ja soitinten takaa löytyy kotimaista ykkösmiehitystä aina Marzi Nymanista ja Zarkus Poussasta lähtien. Lyhyesti sanottuna: GG Caravan on mielettömän hyvä levy, joka kenen tahansa kannattaa kuunnella. Alla nostetaan esille levyn pisteliäimmät ja tämänhetkisen turvapaikanhakijatilanteen valossa ajankohtaisimmat vedot.

Paleface: Paaliachak

Palefacen Paaliachak iskee sosiaalisen sovinnaisuuden alla kuplivaan rasistiseen ajatteluun.

Iso jytky, nyt tömisee tanner
Väitän että päitänne kiristää vanne
Ne yskivät, kuiskivat, sanovat ”manne”
Sanokaa reilusti sanottavanne

Valitettavaa ironiaa tässä on se, että Paleface näyttää saaneen toivomansa. Rasismin sosiaalinen stigma on keventynyt, ja nyt neljä vuotta myöhemmin tuota ”reilusti sanottavansa sanovaa” väkeä on aiempaa enemmän, eikä se ole hyvä. Oli asia mikä hyvänsä, sivistysvaltiossa sitä ei sanota kivillä tai murhapolttoyrityksillä.

Redrama: Neighbor

Redraman Neighbor on levyn synkin rykäisy. Siinä Redrama asettuu vihaisen, valkoisen peräkammarin pojan rooliin ja kertoo suunnitelmistaan vääränväristen naapureidensa suhteen. Jännän lisämausteen biisiin tuo suomenruotsalaisen Redraman ruotsin vokaalien suuntaan vivahtava englannin ääntämys, joka ilmeisesti jakaa tunteita. Sarjis hiukan fanittaa tätä mielenkiintoista ääntämystä.

I’m writing my recital with a rifle and the Bible
Neighbor-hater, homicidal

Can’t tell it ’cause only calm on my face
Just wait, wait, now there’s a storm on the way

Ei varsinaisesti helpota maailmantuskaa, mutta ei kaiken taiteen kuulukaan olla kivaa.

Jottei jäisi liian synkäksi, lopetetaan positiivisempiin fiiliksiin.

GG Caravan: On se hienoo

No, tästä Sarjainnostuja ei koe tarvetta sanoa paljonkaan. Monta ihan yleisen inhimillisyyden ja hyvinvoinnin kannalta hyvää ohjenuoraa verhottuna hyvään biisiin ja fiilikseen. Voittajamatskua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *