Biisiprojekti, osa 10 – Kähmintää kulisseissa

Sarjiksen biisiprojekti ei ole hiljattain edennyt näkyvästi minnekään. Itse asiassa blogi ei ole saanut lainkaan uutta materiaalia vähään aikaan, mutta onneksi kulisseissa kuitenkin tapahtuu.

Tarkoitus oli kirjoittaa sanoitus valmiiksi, ja lähteä vasta sitten itse musiikin kimppuun, mutta kyseisenlainen järjestely näyttää nyt mahdottomalta. Hitaasti syntyvä teksti kun tuntuu joka tapauksessa vaativan miettimään itselleen musiikillistakin kontekstia. Viime päivityksessä esitelty kertosäkeenpätkä on kuin vaivihkaa alkanut kerätä ympärilleen musiikillisia aihioita Sarjainnostujan ali- ja ylitajuntojen melskeessä. Se on toki hyvä asia, mutta hämmentävää tilanteessa on se, että hiljalleen muotoutuva musiikillinen konteksti kuulostaa kovasti kantrahtavalta.

7f0fad6cabedf92fc9dc417aeb8e92bf900fe581c62c30f96a7d99abd5316065

Varsin yllättävä käänne, mutta näillä mennään. Ei Sarjis onneksi edes osaisi tehdä täysveristä pakomatkakantria, joten lopputulos on toivottavasti vain jotakin sinne päin, jos sitäkään.

Samaan aikaan itse äänityksen valmistelu etenee. Haastavin osa äänitystä ovat tässä tilanteessa rummut, koska Sarjiksella ei ole a) taitoa soittaa rumpuja eikä b) rumpuja. Siksi äänitystä varten on jo katsottu valmiiksi sopiva rumpusofta, jolla saanee luotua kelvollisen perkussio-osuuden pienellä vaivalla. Lisäksi kaikki olennaiset kielisoittimet lähtevät ammattilaiselle säädettäviksi huomenna, ja akustiikkakopin nikkaroiminen mikrofonia varten on jo suunnitteilla. Siis sellaisen pari pykälää pienemmän kopin, joka ympäröi mikrofonia viideltä sivulta muutaman kymmenen sentin etäisyydellä. Casa de Sarjainnostujan länsisiipeen kun ei mahdu kokonaista äänityshuonetta. Kyllä ei ole helppoa tämä taiteilijaelämä.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että sävellys- ja sanoitustyö yrittää olla valmis vuodenvaihteeseen mennessä, minkä jälkeen päästään sovittamaan ja äänittämään. Pysykää kuulolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *